WHALE BEACH

SYDNEY

A new 3 level residence which has magnificent north views towards Whale Beach. The steeply sloping site is entered from the top via a private road at the rear. From within the house, the ocean view opens up upon descent through the three rectilinear diagonally offset pavilions.

The pavilions are linked via a main circulation stair, which continues through to the garden at the lower level. The upper pavilion contains a separate owners’ retreat. The middle pavilion houses living, kitchen and dining areas. The lower pavilion houses bedrooms, bathrooms and entertainment areas and a deck which opens to a lap pool. Northern glazed walls open to generous terraces clad in weathered hardwood. The stair and floor are clad in stone.

Photography: Eric Sierins

whalebeach_pic1
whalebeach_pic2
whalebeach_pic3
whalebeach_pic4
whalebeach_pic5
whalebeach_pic6

<                PROJECTS                >