QUEENS PARK

SYDNEY

A major alteration and addition to an existing Federation semi. The front two rooms and the facade of the house were salvaged and restored, and the remainder demolished. A large room was added in the existing roof space with a new dormer window to the stret, giving a leafy outlook. The rear of the house was rebuilt in contemporary style to accommodate generous Kitchen/ Dining/Living areas on the lower level.

A single flight stair is concealed behind the Kitchen joinery. The large translucent glazed wall of the stair floods the upper levels with natural diffused light. The lower level of the addition has high ceilings and a generous layout opening to a paved courtyard via large bi-folding doors. On the upper level are two bedrooms, both with skylit ensuites and silver ash joinery. The rear bedroom has a semi-enclosed terrace which overlooks the courtyard.

Photography: Murray Fredericks
 

queenspark_pic1
queenspark_pic2
queenspark_pic3
queenspark_pic4
queenspark_pic5
queenspark_pic6

<                PROJECTS                >